Mattias och Sophia rullade i Ypres Rally

Det blev en händelserik avslutning för Mattias och Sophiai det belgiska EM-deltävlingen Ypres Rally.

På grund av punktering och avåkning på midsommarafton, så fick Mattias inte den mest ideala startpositionen under lördagens midsommardagens avslutande etapp av Ypres Rally. Startposition långt ner bland R1-bilarna gjorde att omkörningarna blev många för Mattias.

– Jag passerade bilen framför på varje sträcka och på vissa sträckor även en bil till, säger Mattias Olsson.
Detta gjorde att full attack för att få till bra sträcktider, inte var tänkbart. Mattias och Sophia fokuserade då i stället på att testa bilen ytterligare, för att lära så mycket som möjligt om asfaltkörning med Fiestan.

Tyvärr blev Martias och Sophias avslutning i rallyt av det mer hårdföra slaget. På den sextonde av rallyts tjugo sträckor, tog rallyt slut för dem. En vägförflyttning i vägbyte vänster och sedan omgående höger, blev Mattias och Sophias Waterloo.

Mattias Olsson

– Jag höll femman fullt in, det gick lite för fort, vi kanade av vägen och ner i ett dike, säger Mattias Olsson.
Nere i diket tog det tvärstopp och de rullade framlänges.

– Bilen är inte så vacker i fronten, men hel för övrigt, jag känner mig lite stel i nacken efter smällen, men både jag och Sophia känner oss rätt okej efter resan, avslutar Mattias