Mikaela Åhlin-Kottulinskys framgångar fortsätter

Annons

Förra helgen tog Mikaela hem segern i VW Scirocco R-Cup på Norisring inför 100 000 åskådare på läktarna. Och nu i helgen blev blev det final i Supercar Lites i Rallycross-VM i Höljes.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky skrev in sig i historieböckerna förra helgen då hon vann på Norisring i VW Scirocco R-Cup inför 100 000 åskådare på läktarna. Det är första gången en kvinna vunnit under de 17 år som Volkswagen kört enhetsklasser.

– Helt galet nöjd och självklart är mina moln lite rosa, berättade Mikaela efter framgången.
Det blev inte många dagar på de ”rosa molnen” då hon nu i helgen startade i RallyX Lites, även det en enhetsklass och nu var det VM som gällde.

– Mitt mål var som alltid fokus och göra mitt bästa men med rallycrossnamn som Hansen och rallyproffs som Flodin var mitt delmål att komma till semifinal.

Annons

-Visst var det inte 100 000 men de 34 400 hejade och tjoade värre än 100 000, berättar Mikaela med ett stort leende på läpparna!

Mikaela var efter fyra heat på en åttonde plats och då stod det helt klart, semifinal.

– När jag stod på startlinjen så fanns det bara en enda sak i mitt huvud, jag vill och ska till final, berättar Mikaela.

Säkert fanns det mycket självförtroende efter segern förra helgen men nu var det lite andra utmaningar. Det är en helt annan mental laddning och förberedelse än i racing menar Mikaela,

– Jag kan och får inte maxa så här i racingen, där skall vi köra 22 varv, här är det bara 4,  berättar Mikaela.

Mikaela maxade och körde in på tredje platsen i sin semifinal, precis det som krävdes för en finalplats.

– Jag var helt överlycklig över att köra mig till en final, och det är något alldeles extra här i Höljes, säger Mikaela.

Final, och som i de flesta finalheaten vill alla vara först in i första kurvan och Mikael blev inblandad i en startkrasch i första kurvan och tappade till täten. ”En femte plats i min första VM-start kan jag bara inte vara missnöjd med” samtidigt är hon tacksam för att hon får möjligheten och tackar alla som gjort hennes VM-helg möjlig!

Joel Christoffersson teamchef och ägare av JC Race Teknik var den som fick Mikaela att testa på den för henne helt nya sporten säger:
– Jag har haft förmånen att lära känna Mikaela och jag tror verkligen att Mikaela är ett ämne för Rallycrossen, säger Joel som en stolt teamchef.

Annons