Pontus Tidemand nådde semifinal i Höljes

I helgens svenska deltävling i Rallycross-VM uppnådde Pontus Tidemand det första delmålet på vägen mot seger. Efter fyra starka kvalheat tog han sig till semifinal i EKS Audi S1 och inför en publik på närmare 35 000 tacklade han Höljesbanan med gasen i botten.

– Det har varit fantastiska dagar i Höljes, säger Pontus. Publiken var otrolig och jag njöt av varje sekund. Förutom att vi inte har fått till en perfekt start med min bil än så fungerade allt kanonbra på banan. Jag kunde vara med i fighten och hade framförallt kul.

Hastigheten ute på banan visade sig vara Pontus största styrka. Med ett startfält på 38 bilar i Supercar-klassen satte han i kvalheaten tre top sex-tider, varav en racevinst. Tack vare det landade han på en sjunde plats i totalen och fick därmed en plats i semifinal. Han laddade om och semifinalen började lovande, men trubbel efter vägen gjorde att han fick se finalbiljetten flyga iväg.

– Jag ville så gärna lyckas och kom lite väl snabbt in i en kurva och snurrade. Hade jag inte gjort det misstaget hade det kunnat bli final.

För Mattias Ekström gick det ännu bättre. Han tog hem vinsten i Supercar och resultatet peppar Pontus att fortsätta utmana VM-eliten.
– Mattias gjorde allt perfekt den här helgen. Det inspirerar mig absolut till att vara den som tar nästa vinst för EKS och det är skönt att få bekräftat det vi redan visste – att bilen är ett riktigt kraftpaket som tillsammans med en skicklig förare är ett vinnande koncept.

Som tur är behöver inte Pontus vänta länge på nästa chans i Rallycross-VM. Redan till helgen går seriens sjätte deltävling på Circuit Jules Tacheny i Mettet i Belgien.