Dags att anmäla sig till EMK-kannan den 13 september

Annons

Årets upplaga av EMK-kannan i Eskilstuna den 13 september ingår i DM för Södermanland/Västmanlands BF och Sverigeserien och Sommarserien för VOC Mekonomen Rally.

 

Lördagen den 13 september är en riktig rallylördag med många tävlingar runt om i landet. I skogarna kring Eskilstuna kommer det att sladdas med många Volvobilar och lokala DM-ekipage som kör om viktiga poäng i cuper och mästerskap. Det är Eskilstuna MK som bjuder in till sin populära tävling EMK-kannan.

I år ingår tävlingen i DM för Södermanland/Västmanlands BF och även för VOC Mekonomen Rallybilarna som kör om poäng i SverigeSerien och SommarSerien. Start och mål är förlagt till Ekebybanan i Eskilstuna och arrangören har jobbat ihop ett 19 mil långt rally med över fyra mil specialsträckor på fina sörmländska vägar. Totalt är det 5 specialsträckor varav SS1 också körs som sista sträckan.

Annons

Inför EMK-kannan 2014

Ordinarie anmälningstiden går ut nu på torsdag den 4 september och vid nuläget är det 50 anmälda ekipage, men nog skulle det kunna bli det dubbla. Inbjudan och E-anmälan hittar du på RaceConsulting.

Suzukis i EMK-kannan

Arrangören har i dagarna lagt till en klass, 1300 rallycup som får chansen att köra i en egen klass. Från PM1 på RaceConsulting.
” Tävlingsledningen har beslutat att införa en inbjudningsklass i årets tävling. ”1300 Rallycup” är speciellt inbjudna att deltaga på deras eget reglemente, detta i en separat klass. Klassen kan dock på tävlingsdagen komma att slås ihop med klass 7 respektive klass 14. Observera att ”1300 rallycup” bilar EJ kommer att få tillgodoräkna sig DM‐poäng.”

Följ anmälningslistan här.

Annons