40 000 att köra om i Finalsprinten i Eskilstuna på lördag

Annons

På lördag körs den fjärde och sista deltävlingen i Eskilstuna Sprintcup 2014 när Finalsprinten går av stapeln. Närmare 80 bilar är anmälda att göra om fördelningen av 40 000 kronor i prispotten.

Klockan 10.01 släpper första deltagaren i Finalsprinten upp kopplingen för det första av tre åk där alla räknas. Platsen är Ekebybanan i Eskilstuna och 78 bilar är anmälda i de olika klasserna.

Bansträckningen mäter 2,1 kilometer upp, ner, längs och runt om den klassiska folkracebanan. En specialsträcka som brukar bjuda på action och bredsladdar längs jordvallar, tunnor och hopp.

Eric Johansson

Annons

Sprintcupens suverän Eric Johansson kan gå rent efter sina tre första totalsegrar men i övrigt är det spännande och jämt i de olika klasserna. Poängställningen efter 3 deltävlingar hittar ni här.

Vid 17-tiden på kvällen kommer Eskilstuna MK att ha en stor prisutdelning efter årets cup. Där kommer cirka 40 000 kronor att fördelas mellan pristagarna enligt cupreglerna. Då vet vi vilka som är rallykungar och rallydrottningar över Ekebybanan 2014.

Eskilstuna Sprintcup

Eskilstuna MKs hemsida som alltid har senaste nytt om klubbens tävlingar finns också:
PM1
Startlista 

Klockan 10.01 på lördag den 11 oktober alltså, missa inte det. Och goda hamburgare brukar det vara också!

Annons