Subaru Levorg erhåller designpris

Annons

Levorg har i skrivande stund bara introducerats i Japan. Modellen har redan erövrat ett prestigefyllt designpris. Japan Industrial Design Promotion har tilldelat Subaru Levorg ”Good Design Award 2014”.

Trots att nya Subaru Levorg endast sålts sedan i juni, har den redan klättrat upp till en hög position i den japanska försäljningsstatistiken.

Nu har modellen tilldelats ett av den japanska industrivärldens finaste designpris. Japan Industrial Design Promotion (JDP) belönade Subaru Levorg med ”Good Design Award 2014” med följande jurymotivering:

Subaru Levorg

Annons

”Subaru Levorg är trogen sitt koncept som en fusion av sportbil och kombi. Trots en sluttande taklinje ger Subaru inte avkall på sin styrka med god sikt och användbart lastutrymme. Vi noterar den vikt som lagts vid den interiöra kvalitetskänslan. Både när det gäller materialval som ljudkvalitet. Levorg är ett fordon som ger både säker och njutbar körupplevelse.”

Utmärkelsen till Subaru Levorg är den tredje raka från JDP. Förra året fick nya Forester pris och 2012 hyllades Subaru XV för en god kombination av form och funktion.

Subaru Levorg

Subaru Levorg är planerad att lanseras i Sverige hösten 2015.

Annons