Jerker Axelsson besviken bronsmedaljör i Sprint-SM

Det blev ett brons för Trollhätteföraren Jerker Axelsson med Mattias Andersson från Säffle som kartläsare efter ett misstag i sista svängen i finalåket.

I klassen 4WD skulle femton bilar göra upp om medaljerna och dagen började med två kval där den bästa tiden av de två avgjorde vilka tio som skulle få köra final.

– I första kvalet så tog vi det väldigt lugnt i det svårkörda underlaget. Det snöade så det var spårigt och hoppigt på sträckan men ändå hade vi en tredjetid. I kval nummer två så tog vi lite mera och var tvåa, endast 0,2 sekunder efter Tidemand, berättar Jerker.

Med ett imponerade kval nummer två så var motivationen på topp inför finalen som kördes i två åk där båda tiderna räknades ihop till en sammanlagd tid.

– Pontus satte takten direkt i första finalen och var långt före alla men vi tillsammans med Ingemar Svensson och Richard Göransson var alla inom en sekund i fighten om silvret, berättar Jerker.

Inför det avgörande finalåket så låg Jerker och Mattias på en andra plats med en marginal på 0,9 sekunder ner till tredje plats.

– Vi fick inte till sista åket alls, jag var alldeles för passiv och i sista svängen gled vi ut och där gick det några sekunder så Göransson smet före oss i totalen, berättar en besviken Jerker.

Efter det avgörande finalåket var Pontus Tidemand överlägsen vinnare, 11,2 sekunder före Göransson med Jerker och Mattias ytterligare åtta tiondelar bakom.

– Det är bara att bita i det sura äpplet, men en SM-medalj är ändå kul att få och detta motiverar oss ännu mera inför premiären av ordinarie Rally-SM till helgen i Sandviken, avslutar Jerker Axelsson som var dubbel SM-vinnare i 2014.

Resultat
4WD
1. Pontus Tidemand & Patrik Barth 4 min 23 s
2. Richard Göransson & Emil Axelsson + 11,2 s
3. Jerker Axelsson & Mattias Andersson + 12,0 s