Patrik Flodin snabbaste bakhjulsdrivet i SM

Patrik Flodin och hans co-driver Göran Bergsten fanns på startlinjen med GruppH-Volvon när årets Rally-SM drog i gång. Och det skulle bli en bra start.

Vinterpokalen bestod av fem specialsträckor på 105,62 km och Patrik Flodin och hans co-driver Göran Bergsten fanns på startlinjen med Volvo-GrH-bilen. Eftersom bilen inte är det optimala för förhållandena på vintervägarna, satte Patrik upp ett realistiskt mål om en femteplats.

Efter en liten trevande inledning med tionde snabbaste tid, ökade Patrik och Göran successivt tempot och körde till slut in på en imponerande fjärde plats som bästa Volvo i den tvåhjulsdrivna klassen för trimmade bilar.

– Jag är nöjd med helgen, säger Patrik och fortsätter, vi hade verkligen skitkul i bilen idag och jag nådde målsättningen jag hade satt upp inför rallyt.

Patrik Flodin snabbaste bakhjulsdrivet i SM

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com där vi följt rallyt, sträcka för sträcka.