Riktiga vintervägar när 1300 Rallycup gästade Lima

Annons

Det var upplagt för en fantastisk rallytävling i Lima, riktig vinter hade infunnit sig och deltagarna i 1300 rallycup möttes av ett mycket trevligt bemötande från alla arrangörer när de flesta passade på att anmäla sig och besiktiga bilarna redan på fredagskvällen.

2015 års upplaga av 1300 Rallycup slog rekord i antal startande på en vintertävling när hela 16 team stod uppradade innan start till den första deltävlingen i Lima när LBC-Ruschen skulle avgöras. Första ekipaget rullade iväg 10,01 direkt efter föråkarna och de små bålgetingar fick slita hårt i den nysnö som föll tidigt på lördagsmorgonen, ett ”lyxproblem” för de tävlande i 1300 Rallycup som alltid går ut först i startfälten på tävlingarna.

1300 rallycup

SS1 mätte 14 kilometer och bjöd på det mesta, uppförsklättring, fortåka, tajtare partier och förstås rejäla snövallar. Direkt visade Ola Strömberg och Brittmarie Ålund med sin rutin hur man ska göra, 5 sekunder före Mattias Lagström och Rickard Forsell som gillar riktiga vinterrallyn. Som trea sladdade den nya duon i cupen, Daniel Eriksson och Jesper Samuelsson in. Linus Lundberg försvann redan här efter okända problem. Efter sträckan möttes deltagarna av en egen serviceplats för 1300 Rallycup, vilket gör tävlingarna ännu roligare då alla hjälper varandra med det man kan.

Annons

Riktiga vintervägar när 1300 Rallycup gästade Lima

SS2 blev det en rejäl fajt, sträckan var på 5 km och här  blev det sju bilar inom tre sekunder! Nu tog Daniel täten endast 3 tiondelar före Crille Granfors och Carro Östmark Ola trea 1 sekund bakom.

SS3 bjöd på rejält med bilåka, en fantastisk sträcka även denna på hela 20 kilometer. Om inte Ola Strömberg blivit svett tidigare bör han blivit det här när han återigen visade hur man ska köra bil, hela 13,4 sek före Daniel som hade ytterligare 7 sekunder ner till Tobias Wahlström och Magnus Johansson.
På servicen efter denna sträcka tvingades tyvärr Johan Bengtsson kasta in handuken efter ett brustet motorfäste. Annars hördes bara glada tillrop och lite hugg och slag med glimten i ögat runt om kring i depån som vanligt.

Nu skulle det gasas igen, SS4 mätte cirka 7 km. Ingen verkade kunna mäta sig med Ola och Brittmarie denna dag, nu sladdade Mattias Lagström in 13 sekunder bakom dessa och Daniel ytterligare 4 sekunder efter honom. Bakom topp tre är det oftast minst lika tajta tider och denna sträcka var inget undantag med 6-7 bilar med bara några sekunders mellanrum.

150201_1300cup_2

Då väntade tyvärr bara den avslutande SS5, såna här tävlingar vill man nämligen inte ska ta slut. Lima MS har bjudit på en klanderfritt arrangemang med sträckor som får en att le. Här hade det kommit ner lite mer snö än tidigare sträckor som gjorde det spännande med mycket bredsladdar! Ola avslutade tävlingen med en sträckseger även här före Daniel, Tobias rundade av som trea. Mellan fyran Mattias, femman Crille och sexan Emil Carlsson skiljde det här endast en dryg sekund.

Riktiga vintervägar när 1300 Rallycup gästade Lima

Efter dessa fem otroligt fina sträckor kunde vi se Ola Strömberg som ohotad segrare, näst intill sig på pallen klev Daniel Eriksson upp som gjorde en imponerade debut i cupen. Efter tävlingen såg man honom med ett stort leende med kommentaren, -Jag ångrar inte en sekund att jag bytt GruppH-bilen mot Suzukin, så fränt, rapporterade Emil Carlsson från 1300 Rallycup fått sig rapporterat.
Mattias Lagström kan sträcka på sig rejält efter en riktigt bra tävling, med startnummer tre bemästrade han nysnön bäst av alla och rundade av pallen!

1300 Rallycup kan återigen bara berömma och tacka Lima MS för en mycket trevlig rallytävling!

Nu drar cupen vidare till Ludvika nästa helg där Skogsrundan går av stapeln som nr 3 i Vintercup.

Läs mer på www.1300rallycup.se

Annons