Tidemand och Bergkvist guldmedaljörer när SM-sprinten avgjordes

I lördags avgjordes Sprint-SM för rallybilar på Örebro travbana och tusentals människor hade samlats för att ta del av tävlingen. Under natten mellan fredag och lördag hade det kommit mycket nysnö, vilket försvårade förhållandena för förarna. Trots detta bjöd SM-veckan i Örebro på en riktig nagelbitare.

I 4WD var det inget snack om saken, Pontus Tidemand dominerade från start till mål och satte tider värre än någon annans. Frågan var snarare vem som skulle knipa medaljerna bakom Tidemand, och det blev spännande ända in i slutet.Hemmaföraren Richard Göransson gjorde en satsning på SM-veckan och sprinten med målet att ta medalj, vilket räckte enda till ett silver för Göranssons del. Med det skulle komma att avgöras i sista svängen, när främste konkurrenten Jerker Axelsson gjorde ett misstag stod det klart – silver till Richard och co-drivern Emil Axelsson.

Sprint-SM för rally 2015

Många hade på förhand pekat ut Emil Bergkvist som en av de starkaste kandidaterna till guldet i 2WD klassen, bredvid Leif Pettersson, Pelle Wilén och många fler. Och det var tillslut Bergkvist som vann efter en rafflande sekundfight med Leif Pettersson, som avgjordes på målsnöret. Daniel Röjsel lyckades tillslut knipa tredjeplatsen efter att både Pelle Wilén och Mattias Ledin gjort bort sig på sista finalåket.
Medaljörer SM-sprinten vinter 2015:
2WD:
1. Emil Bergkvist & Joakim Sjögren
2. Leif Pettersson &Tony Sundqvist
3. Daniel Röjsel & Nicklas Edvardsson

4WD
1. Pontus Tidemand & Patrik Barth
2. Richard Göransson & Emil Axelsson
3. Jerker Axelsson & Mattias Andersson