P-G Andersson nöjd med VM-premiären i Portugal

I helgen var det premiär för årets Rallycross-VM på banan Montalegre i Portugal. Per-Gunnar ”P-G” Andersson fanns på plats och kör i år hela VM tillsammans med Marklund Motorsport i deras VW Polo RX.

Det här var tredje tävlingen för P-G´s del bakom ratten på en rallycross-bil i VM-sammanhang och han direkt att han ville vara med oss slåss i täten. På den fria träningen inför starten, satte han den femte snabbaste tid och kammade sedan hem lördagens båda heatsegrar. Inför dagens två avgörande heatomgångar låg han på en hedervärd fjärde plats.

Några små förarmissar i de båda heaten under söndagen, gjorde att han gick in som sjunde bil i semifinalen tillsammans med Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Robin Larsson och Reinis Nittiss. Där avancerade han upp efter hård fight och gick i mål som trea efter Petter Solberg och Andreas Bakkerud och var därmed klar för final.

– Det var rena rama turen att jag tog mig i mål, skrattar P-G, Drivaxeln hade gått av och hade det bara varit några meter till hade jag inte klarat av att hålla Mattias Ekström bakom mig.

I finalen blev det sedan hårda tag, både med Andreas Bakkerud och senare med Timmy Hansen. Det såg länge ut som om P-G skulle vinna den kampen och lyckas ta sig till pallplats:
– Jag råkade glida in i Timmy och skadade bakhjulet, berättar P-G.

Med ett bakhjul som stod rätt ut, rasade han ner och slutade sexa i premiären. Men P-G är trots allt nöjd:
– Det är sånt som händer. Både jag och teamet är nöjda med helgens insats och det har verkligen varit skitkul!, avslutar han.