Perfekta förberedelser för ERC-ledaren Emil Bergkvist

Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg höll sina motståndare på avstånd i sin Opel ADAM R2 under South Swedish Rally och det blev perfekta förberedelser inför den tredje omgången av FIA ERC Junior som kommer att köras på Azorerna den 4 – 6 juni.

Vid grusrallyt hemma i Sverige kontrollerade Emil och Joakim, som ingår i Opel ADAC Rally juniorteam med sin Opel ADAM R2, klassen i JSM från början till slut. Det blev klasseger i den 13 bilar stora klassen med duktiga förare som ERC-junior motståndaren Mattias Adielsson. 20-årige Emil Bergkvist, med två vinster hittills under säsongen och ledare av FIA ERC junior var mycket nöjd efter tävlingen:

– Vi är mycket nöjda med rallyt. Vårt huvudsakliga mål var att få testa vår ADAM R2 på grus och att representera Opel ADAC Rally juniorteam i vårt hemland på ett så bra sätt som möjligt. Jag tror att vi levde upp till båda våra mål ganska bra, säger Emil efter tävlingen.

Under tävlingen hade Opels fabriksförare den bästa tiden på åtta av de tio specialsträckorna i klassen. Duon var snabbaste R2-bil totalt i tävlingen och det blev det seger i JSM-klassen.

Tilläggas kan att Emil och Joakim var snabbaste tvåhjulsdrivna bil på SS 9 med sin Opel Adam R2 och att framfarten räckte till en fjärde plats totalt bland samtliga tvåhjulsdrivna bilar.

– Det är alltid kul att tävla hemma i Sverige mot alla dom skickliga förare vi har i vårt land och jag hoppas att vi får möjlighet att göra det flera gånger under året. Fokus ligger nu på rallyt på Azorerna, där vi har som mål att behålla eller till och med öka ut vår ledning i FIA ERC junior, avslutar Emil.