Gästabudstrofén och Nyckeljakten samma helg i Nyköping

Annons

Första lördagen i juli brukar bjuda på stor rallyunderhållning i Sörmland när SMK Nyköping arrangerar sin stortävling Gästabudstrofén. I år blir det ett extranummer, eller en smarrig efterrätt om ni så vill, när klubben arrangerar Nyckeljakten på söndagen.

Lördagens tävling, Gästabudstrofén, ingår i Mekonomen Rally och deras serier SverigeSerien, SommarSerien. Där till kommer ett stort antal fartglada rallyteam från huvudstaden då tävlingen ingår i DM för Stockholm. Rallyt är totalt cirka 14 mil varav 4,3 mil av dessa består av sex olika specialsträckor på härliga Sörmlandsvägar. Start och mål är förlagt till Vrena Folketshus och första start är klockan 10.00 för Ungdomsrally. Så här vid midsommarhelgen är det över 60 bilar anmälda men anmälan är öppet till torsdag den 25 juni så platserna kan gå åt snabbt. Inbjudan finns på Resultatservice.

Nyckeljakten

Och knappt kommer dammet lagt sig innan det brummar i rallyskogen igen kring Nyköping. För på söndagen, med start och mål vid Björkviks Ring, avgörs Nyckeljakten över fyra specialsträckor på en sammanlagd längd av 23 onotade kilometrar. Tävlingen ingår i populära 7-klubbars / Autoexperten Rallycup. Inbjudan finns på Resultatservice.

Annons

SMK Nyköping kommer att ordna en gratiscamping på fina grönytor ute vid klubbstugan på Björshultsbanan i Nyköping hela helgen, där det kommer finnas tillgång till toaletter och duschar med mera. De kommer även tända grillar på kvällen mellan lördag och söndagen och ”hoppas” få dit en trubadur som spelar. Klubben står för grillen, ni lägger på favoritkäket så blir det en kanontrevlig kväll med rallysnack mellan tävlingarna meddelar klubben som även berättar lite om upplägget för rabatt på startavgifter om man anmäler sig till båda tävlingarna:

Rally i Sörmland

”- För anmälan om deltagande i endast EN av de båda tävlingarna gäller dessa startavgiftspriser.

Startavgift:2400 kr för Gästabudstrofén den 4/7 (43km SS) samt 1400 kr för Nyckeljakten den 5/7 (23km SS) Insatt på PG 465592-4 Tillhörande SMK Nyköping. Senast 25/6.

Ungdomsrally: 800 kr för Gästabudstrofén samt 500 kr för Nyckeljakten. Insatt på PG 465592-4 Senast 25/6.

Noter: OBS Endast lördagen = 500 kr dessa betalas tävlingsdagen.

OBS! Läs detta ni som vill åka BÅDE Gästabudstrofén och Nyckeljakten. ANMÄL ER till BÅDA tävlingarna och FÅ 500 kr i RABATT på startavgiften och betala således in 3300 kr för båda tävlingarna. Ungdomsrally får 300 kr RABATT vid anmälan till båda tävlingarna och betalar då således in 1000 kr för båda.

– Och som vanligt erbjuder vi återigen ett av Rallysveriges bästa prisbord!”

 

Annons