Pallen igen för Mikaela Åhlin-Kottulinsky på Norisring

Mikaela Åhlin-Kottulinsky svarade upp till förväntningarna i de tuffa racen på Norisring. I det avslutande racet på söndagen i Audi TT Sport Cup körde hon till sig en tredjeplats, och hon satte dessutom dagens snabbaste tid.

– Förra året stod jag högst upp på pallen här på Norisring. Men nu är jag ännu gladare för min tredjeplats eftersom det här är första pallbesöket i Audi TT Sport Cup. Jag är så glad och lättad över att kunna knyta ihop allt och köra till mig en tredjeplats, säger Mikaela med ett stort leende.

Mikaela körde ett starkt kval på lördagsmorgonen och kvalade in som trea till båda racen. Reglerna för kvalet i Audi TT Sport Cup är att förarens snabbaste tid ger startplatsen för race 1 och förarens näst snabbaste tid ger startplats för race 2 på söndagen.

– Jag var mer än glad över att kunna sätta den tredje tiden för båda racen. Vi stod parkerade i depån när kvalet började och hoppades på att regnet skulle ge med sig, men det tilltog. Jag visste att nu är det två snabba varv som gäller för sen är det kört. Riktigt skönt att sköna sätta en dubbel-trea, berättar hon.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Lördagen race kördes i ett riktigt åskväder med hällande regn där Mikaela höll sin tredje plats till mitten av racet men hon tappade lite fart och placeringar och körde till slut in på en sjunde plats.

– Jag körde för tufft och överhettade mina framdäck, och jag kan bara summera racet med att jag drar lärdom och nästa gång vet jag bättre, berättar Mikaela.

Mikaela ligger nu på en åttonde plats i totalen trots att hon bara har tre resultat då hon senast i Hockenheim blev påkörd och tvingades bryta ett race.

– För mig är det race för race som räknas och jag skall inte säga att totalen är ointressant, men helt klart är det enskilda race-resultat som är viktigast, och att redan i race 4 av 12 stå på pallen, det är jag riktigt stolt över, summerar hon helgen på Norisring.

Audi TT Cup 2015 kalender:
1-3 maj Hockenheim (D)
26-28 juni Norisring (D)
31 juli-2 aug Red Bull Ring (A)
11-13 sept Oschersleben (D)
25-27 sept Nürburgring (D)
16-18 okt Hockenheim (D)