Push To Pass-strategin viktig för Mikaela på Red Bull Ring

Till helgen väntar race 5 och 6 i Audi Sport TT Cup för juniorlandslagsföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky, denna gång avgörs tävlingarna på Red Bull Ring i Österrike.

Efter hennes tredjeplats på Norisring, där hon som första kvinna fick kliva upp på pallen i Audi Sport TT Cup berättar hon:
– Jag är ju mer av en slowstarter och behöver normalt ge mig själv god tid för att känna in den nya bilen, så jag är verkligen stolt över min prestation och att kunna kliva upp på pallen i Audi Sport TT Cup redan nu, säger Mikaela.

Från seriens kortaste bana till den längsta i årets Audi Sport TT Cup väntar nu till helgen Red Bull Ring.
– Här kommer Push To Pass-strategin att vara en otroligt viktig faktor för att få till en bra kvaltid, berättar Mikaela.

Push To Pass-systemet ger förarna 30 hk extra under en 20-sekunders period, och sedan är systemet vilande under ytterligare 10 sekunder.

– Här måste jag och min coach Kris Heidorn verkligen räkna ut var på banans olika sektioner som jag skall aktivera systemet för att maximera min bils prestanda under kvalet, fortsätter Mikaela.

Innan Mikaela hade kört sin första tävling i den nya racingserien Audi Sport TT Cup sa hon:
– Jag lever min dröm! (Och det är ett uttalande som fortfarande gäller för racingtjejen från Hammarö.) – Jag är bara så lycklig över mina vägval fram till dags dato och jag kommer att göra allt för att förvalta min chans, men jag kommer inte heller glömma varför jag gör detta – jag älskar nämligen racing, berättar hon med sitt stora leende som nu många i racingbranschen fått ta del av.