VM-stjärna till start i RallyX-lites på Westombanan

Annons

Det blir stjärnglans i startfältet när RallyX kommer till Arvika och Westombanan den första augusti. VM-stjärnan Reinis Nitiss kommer till start i en Supercar Lites bil för det lettiska teamet Sport Racing Technologies.

Nitiss som just nu ligger femma i VM-tabellen kör till vardags för det Nynäshamns-baserade Olsbergs MSE teamet i en Supercar. Men nu till deltävlingen i Arvika får vi se honom i enhetsklassen Supercar Lites där han får tufft motstånd ifrån Kevin Hansen, Oliver Eriksson och serieledaren Tobias Brink.

Även årets Supercar Lites komet unge Thomas Bryntesson från NMK Trögstad är tillbaka i startlistan inför Arvika. Bryntesson kommer med god form efter sina segrar i Strängnäs och Höljes, blir ett riktigt hot för de övriga i SM-toppen. Tabellen toppas fortsatt av skåningen Tobias Brink som hittills varit en given gäst på pallen under dem inledande deltävlingarna.

– Mästerskapsledningen är knapp och vi måste fortsätta jobba hårt. Det kommer bli riktigt tufft men vi har potentialen och siktet är inställt på guld, säger Tobias Brink.

Annons

I jakten på Brink i mästerskapstoppen är det den regerande mästaren Kevin Hansen ifrån Götene som har den starkaste formkurvan, Hansen kommer till Arvika fylld av energi efter segern i Kalix

– Vi närmar oss toppen successivt och det känns fint att visa att vi är i bra form och har i farten just nu. Jag ser fram emot Arvika. Jag tog min första SuperCar Lites seger där förra året och tycker att banan är rolig och utmanande att köra. Vi har en bra bil och jag är trygg i den, säger Kevin Hansen inför Arvika.

Utöver Brink och Hansen ska även ett varningens finger höjas för ständigt snabbe Oliver Eriksson och hans teamkollega Sandra Hultgren. Får OMSE-duon till det där lilla extra så kommer de bli att räkna med när RallyX gästar Arvika och Westombanan nu på lördag.

RallyX-lites mästerskapstabell
1.Tobias Brink 73 poäng
2.Kevin Hansen 67 poäng
3.Simon Olofsson 56 poäng
4.Viktor Johansson 54 poäng
5.Sandra Hultgren 52 poäng

Hålltider RallyX-Arvika 1 augusti 2015.
07:45-09:45 Fri träning
10:20-10:40 Förarpresentation
11:00 Första start

Annons