Håkan Långkvist totalsegrare av Brukssvängen

Annons

Det var den rutinerade Volvoföraren Håkan Långkvist från Fagersta MK som var snabbast av alla när MSK Hammaren arrangerade sin Brukssvängen i söndags. Tävlingen bestod av tre specialsträckor runt Ramnäs och som uppskattades mycket av de tävlande.

Pelle Wilèn från Strängnäs ams, som kom direkt från Rally Sigtuna dagen innan där han var co-driver åt Daniel Eriksson i den vinnande Suzukin, fick nöja sig med en andraplats i Brukssvängen. Samtidigt så som serieledaren Antti Johannesson från Eskilstuna MK blev fyra så knappade nu Långkvist in på Anttis försprång med en deltävling kvar, detta i klassen A förare 2wd.

B2wd klass vanns av Tobias Pettersson från Fredriksbergs MK före Joakim Lindell tävlandes för Almunge MK. En som fortsätter att övertyga är Oscar Vöks från MK Kopparberg denna gång 20 sekunder före klubbkompisen Fritjof Vikström i klassen C förare 2 WD.

Efteranmälde Jukka Latvasalo från Eskilstuna MK ställde denna gång upp i klassen VOC Grp N och tog ledningen men fick inte till det på den tredje och sista sträckan utan där smet Suzukiföraren Christian Granfors Kolsva MS förbi och vann med cirka 2 sekunder.

Annons

Återigen så var Robert Norling från SMK Nyköping snabbast i klassen VOC Grp N C-förare. Den här gången var han cirka 7 sekunder före Jonas Jansson från Rasbo MK. Niklas Berglund Eskilstuna MK tog den tredje pallplatsen.

Johan Pettersson från Fagersta MK visade vem som ville mest denna dag och tog ledningen i klassen för GrpE-bilarna och vann säkert före Mats Engvall från Skutskärs MS och Peter Rydholm från Eskilstuna MK blev trea.

Som det nämdes i förhandsartikeln så är Mikael Wisti från Fagersta MK en fortåkare av hög klass och han gjorde ingen besviken denna tävling heller utan vinsten i AppK-klassen var given, det på den näst snabbaste tiden i tävlingen, tvåa blev Anders Frisk från SMK Sala.

Mikael Holmgren från Gnesta MK befäste sin ledning i AutoExperten Rallycup klass 4WD detta med sin som vanligt jämna och säkra körning, Lasse Mothander Gnesta MK tog hem andraplatsen.

Som vanligt måste man få lov att säga när det gäller Ungdomsklassen så blev det SMK Salaseger genom Elias Lundberg och denna gång var Andreas Elfver Gränna MK tvåa.

Nu återstår endast en deltävling i årets AutoExperten Rallycup nämligen Nattkröken i Fagersta den 24 oktober men det är en hel del poäng att åka om innan slutresultaten kan summeras. Inbjudan och Anmälan finns uppe på nu på RaceAd.

Annons