Tuff RallyX-debut för Ramona Karlsson

Annons

Ramona Karlssons debut i RallyX slutade dessvärre i semifinal. Tekniska problem satte stopp för vidare avancemang, men Volkswagen Scirocco-föraren var ändå hoppfull efteråt.

– Vi har hittat lösningar på de problem vi haft och det känns bra inför nästa helgs EM-deltävling i Barcelona, konstaterade hon.

Ramona Karlsson var sen med sin anmälan till RallyX och huvudklassen Supercar på Solvalla. Orsaken var det motorhaveri hon råkade ut för i VM- och EM-deltävlingen i Norge för ett par veckor sedan.

– Bara att komma till start här var en seger, men självklart hade jag önskat mig ett bättre resultat och färre tekniska bekymmer. Ändå åker jag härifrån med en positiv känsla. Det var fantastiskt att få tävla inför storpublik mitt i Stockholm. Det vore jättekul att köra mer i Sverige i framtiden, avslutar hon.

Annons

Ramona Karlsson

Nu fortsätter Ramona Karlsson sin satsning i rallycross-EM där två deltävlingar återstår – Spanien och Italien. Förhoppningsvis kan erfarenheten från finaltävlingen i RallyX ge teamet en bra säsongsavslutning och energi inför 2016.

Annons