Jerker Axelsson går för SM-guld

I helgen avgörs finaltävlingen av Rally-SM 2015 i Uppsala. Rally Uppsala startar på fredag kväll och innan målgången sent lördag eftermiddag skall tio specialsträckor avgöra vem som tar guldet i Trimmat 4WD. Skall Jerker Axelsson ta sitt andra raka guld eller skall åter Mats Jonsson kunna lägga en guldmedalj till samlingen?

Efter en händelserik säsong för Jerker Axelsson och Mattias Andersson så skall allt avgöras under årets finaltävling av Rally-SM som är Rally Uppsala. Tävlingen startar med två sträckor under fredagskvällen och det är en laddad Jerker som kommer ge allt för att ta sitt andra raka SM-guld i klassen Trimmat 4WD.

– Vi skall verkligen göra allt i vår makt för att klara detta. Med alla med- och motgångar i år så skall allt avgöras nu. Jag brukar ha svårt med mörkersträckor men jag hoppas vi får en bra start av rallyt, berättar Jerker.

Som många gånger förut så står kampen mellan två värmlänningar, Trollhättebon Jerker som är från Säffle från början och Mats Jonsson från Edsvalla.

– Mats och Johnny kommer bjuda på stenhårt motstånd och vara riktigt svårslagna som vanligt, vi skall räkna bort en tävling och då har vi 2 poängs marginal till Mats innan denna tävlingen men det är 18 poäng att köra om till helgen så allt kan hända, först i mål är svenska mästare, avslutar Jerker.

Tävlingen startar vid 18-tiden från Vaksala Torg i centrala Uppsala på fredagskvällen, två sträckor skall köras på kvällen innan det blir nattuppehåll. Under lördagen körs de avslutande åtta specialsträckorna på krokiga och luriga Roslagsvägar innan första bil går i mål vid halvfyra-tiden. Först då vet vi vilken Värmlänning som kan titulera sig Svensk Mästare !

SM-Tabell Trimmat 4WD efter fem av sex deltävlingar.
(Fem resultat skall räknas efter Rally Uppsala)

1. Mats Jonsson, 59 poäng (7p som sämsta resultat)
2. Jerker Axelsson, 54 poäng (0 p som sämsta resultat)
3. Robin Friberg, 40 poäng (0 p som sämste resultat)