Hyundai tar upp kampen i WRC2 med sin nya i20 R5

Annons

Under onsdagen presenterade Hyundai Motorsport den nya WRC-bilen som teamet ska tävla med under 2016. Men med i presentationen var också planerna för teamets nya i20 R5 för att ta upp kampen i WRC2 mot bland annat Ford och Skoda.

Under 2016 kommer Hyundai-teamets Kevin Abbring att förutom vara med och köra teamets fjärdebil i några av VM-tävlingarna också utveckla 2017 års WRC-bil samt även att testa och vara med att ta fram teamets nya R5-bil.

Hyundai R5

Projektet är nu i sin början men i sommar kommer den att klassas och teamet kommer att kunna ta de första beställningarna redan i slutet av 2016-säsong.

Annons

Hyundai R5

På engelska:

– It’s going to be a very busy year developing the 2017 WRC car and new R5berättade Kevin på dagens presskonferens och fortsätter.

I’m happy my work as test driver has been highly appreciated. We work together very hard to achieve Hyundai Motorsport’s goals and it’s great to be part of it. For someone like me, with a limited WRC experience, it’s a great help to do as much testing as possible between events. R5 development will mean more driving this year and I can use my recent experience to make a better car.

– I’ve learned a lot in the rallies so far but on the other hand it has been hard to show potential when only contesting some of the rounds. I’m really pleased by the trust the team has in me, and I’m looking forward to what’s coming!

 

Annons