Daniel Röjsel om debuten i Ecoboost-Fiestan

Dagen efter att Daniel Röjsel Motorsport avtäckte designen på deras Ford Sverige-Fiesta hos Hedemora Bilforum blev det tävlingspremiär i rallyskogen. Tävlingen var Skutskärsratten och dess 5 utslagsgivande specialsträckor i tuff motstånd mot både lokala stjärnor och SM-förare.

100-talet startande ekipage var på plats och målsättningen för Daniel Röjsel och hans Co-driver Nicklas Edvardsson var först och främst att få ytterligare kunskap om bilens beteende samt inställningar och successivt bygga fart.

-Vi hade en plan att få mer mil kroppen och försöka lära mer om hur den nya bilen fungerar för att vara så väl förberedda som möjligt till SM-premiären i Gävle om knappt två veckor, säger Daniel.

Av totalt 6 mil ss-längd uppdelat på fem olika sträckor var det en 7,6 km lång halvsnabb sträcka som fick sätta fart på tävlingen följt av en något kortare och krokigare sträcka två. Redan här infann sig farten för besättningen och inga bekymmer varken tekniskt eller körmässigt var i vägen för deras framfart.

Sträcka tre på över milen tog hårt på dubbdäcken med mycket grus i spåren och lägligt nog tilläts en service på bilen direkt efteråt. Nya Pirelli-däck lades på bilen, och för experimenterandets skull, även ett annat däcksmönster. Stötdämpare justerades också vilket bidrog till att det gick ännu fortare på de två annars odramatiska avslutande sträckorna på ungefär 1.5 mil vardera.

Vid målgång var planen för dagen fulländad och inte nog med det, de lyckades även bli trea i klassen och femma totalt i hela tävlingen!

Daniel Röjsel om debuten i Ecoboost-Fiestan

-Vi är supernöjda. Bilen har fungerat suveränt hela dagen. Efter lite justeringar inställningsmässigt känns det nu som att jag kan lita mer och mer på bilens utomordentliga väghållning. Att vi blir trea i den tuffa klassen för tvåhjulsdrivna bilar och femma totalt är en bonus, en riktigt bra bonus, sa en nöjd Daniel vid slutmålet.

Nu står genomgång av bilen på agendan för att allt ska vara på topp inför den stundande SM-premiären i Gävle (Vinterpokalen) den 5-6 februari!