Bonuspoäng till en nöjd Jerker Axelsson

Åt PG Andersson fanns det inget att sätta emot men med en jämn tävling och vinst på sista sträckan som gav tre extra poäng så blev det en ändå en lyckad premiär i Rally-SM för Jerker Axelsson och Mattias Andersson.

I helgen avgjordes årets första deltävling av sju i Rally-SM i Gävle. Rally Bilmetro avgjordes över två dagar och på fredagen startade tävlingen med en publiksträcka på travet i Gävle.

– Vi fick till en bra start där och var snabbast på första sträckan, 1,2 sekunder före PG Andersson men vi visste att det skulle bli tufft att slå PG under lördagens sex sträckor, berättar Jerker.

Under natten kom det lite snö och det blev lite svårkört i det moddiga underlaget under lördagen och på dagens första sträcka gick inte allt Jerker och Mattias väg.

– Vi hade det lite svårt att få till det, missade ett par vägbyten och fick backa. Var riktigt svårt att sätta bromspunkterna, berättar Jerker.

Jerker Axelsson

Med missarna rann tiden iväg och Jerker och Mattias föll ner till en fjärdeplats. Under förmiddagen så gick det bättre och bättre och vid lunchuppehållet var det bara 4,4 sekunder upp till Niklas Hägg som låg tvåa. Åt ledaren PG Andersson fann det inget att göra.

– Det gick bättre och bättre och det var imponerade att åka som andrabil efter PG och se hans spårval. Han är en fantastiskt förare och det är bara att lyfta på hatten. Men vi bestämde oss för att försöka öka lite och ta hand om andraplatsen, berättar Jerker.

Planen gick i lås och inför sista sträckan på travet låg Jerker och Mattias på en fin andraplats och med en sträckvinst på sista sträckan som var powerstage och tre extra poäng så slutade ändå tävlingen riktigt positivt.

– Det innebär att att vi endast är 4 poäng efter PG i mästerskapet. Vi är nöjda med starten och utöver säsongen hoppas jag att vår jämnhet skall löna sig i längden. Nu laddar vi om inför nästa deltävling i Östersund i slutet av februari, avslutar Jerker.