Johan Kristoffersson hoppas på köra fler rallyn

Annons

Johan Kristoffersson ses vanligtvis i en rallycrossbil i VM, men under den gångna helgen bytte han ut rallycross mot rally när han debuterade i Rally Sweden i WRC 2-klassen.

Säsongen i rallycross sträcker sig mellan april och november och utöver tester blir det vanligtvis inte så mycket körande i övrigt, speciellt inte på vintern. Just därför bestämde sig Johan för att lite extra bilkörning inte skulle skada och när han tack vare EVEN Management fick chansen att delta i Rally Sweden tog han den.

– Jag är verkligen tacksam mot EVEN Management och alla andra som sett till att jag fick den här möjligheten att förbereda mig inför årets rallycrossäsong. Det kanske låter långsökt att rallykörning på snö och is i skogen ska vara en fördel i rallycross på bana under den varmare delen av året men det gör faktiskt en hel del, se bara på den regerande världsmästaren i rallycross, Petter Solberg, som ju inte är helt obekant inom rally. Man får träna bland annat snabbhet, reaktioner, man kommer in i ”tävlingsmode” och får många kilometers träning och det under vinterhalvåret när inte Rallycross-VM är igång, säger Johan.

Förra året körde Johan sitt allra första rally och som förberedelse för Rally Sweden hann han med två tävlingar, bland annat en deltävling i det norska rallymästerskapet där han imponerande nog segrade i sin klass och slutade fyra totalt. Trots att Johan egentligen inte hade några större krav på sig hade han en klar målsättning för sig själv och sin kartläsare Patrik Barth inför VM-rallyt.

Annons

– Jag gillar att sätta lite press på mig själv. Vi hade som mål att greja topp 10 och det kändes realistiskt. Vi klarade det trots att vår Skoda Fabia Super 2000 kanske inte var den mest konkurrenskraftiga bilen i klassen och vi hade kul hela vägen och utvecklades allteftersom med både körning och noter. Jag har definitivt fått mersmak och hoppas få köra några rallyn till inom en snar framtid, slår Johan fast.

Då hoppas vi att vi se Johan sladda runt bland snövallarna i Lima framåt mars månad, och fler tävlingar där till.

Annons