Niklas Karlsson till start i lånad bil

Annons

Trots veckor av slit med karossbytet på 940:n blir den inte riktigt klar till Rally Bilmetro i Gävle nu till helgen. Istället har Niklas och teamet fått låna en välkänd 244 från Uppland.

Det är Tobias ”Lilltobbe” Johansson som lånat ut sin Volvo 244 till Niklas Karlsson och co-driver Mikael Ståhl. Den vassa 940:n som hamnade upp å ner flera gånger under SM-deltävlingen i Linköping i slutet på sommaren har inte riktigt rätats till ännu, och nu väntar en start i den röda faran.

-Ja det blev så, i måndags när jag insåg att jag hinner inte få 940:n klar, slängde jag iväg ett sms till Lill-Tobbe och han nappade direkt, skrattar Niklas.

-Så nu hyr vi hans bil i första deltävlingen i SM, fortsätter Niklas.

Annons

Niklas och Micke som är ett av 10 ekipage i den stenhårda klassen Trimmat 2wd JSM får nu chansen att köra om JSM-poäng i premiären, men det blir lite spännande.

160204_niklas2

-Har inte kört en meter med bilen och sist jag körde 240 var 2008 i ungdomsrally, då i en GrE. Lill-Tobbe lovar dock att det är lättare att få sladd med hans 240 och jag tror honom, säger Niklas skrattande.

Niklas som alltid brukar köra publikfriande kanske inte vågar satsa alla 110 procenten i en lånad bil. Men å andra sidan så är den röda 244:an van att gå sidledes före, genom och ut genom kurvorna på två eller fyra hjul. (se nedan hur bilägaren själv brukar framföra sin ögonsten i rallyskogen) Så var beredda med kamerorna, så kommer de säkerligen bli bra bilder.

151002_uppsala_ss1_153

-Nu ska vi bara försöka ta oss igenom den här tävlingen och förhoppningsvis kunna sno åt oss några JSM-poäng, så är vi tillbaka i 940:n till Östesund Winter Rally, avslutar Niklas.

Annons