PG Andersson tillbaka i rallyskogen

Annons

Per-Gunnar ”P-G” Andersson byter i år ut VM-banorna i rallycross mot rallyvägarna på hemmaplan. Han fick i år erbjudande om att låna Johan Eklöfs Skoda Fabia WRC och väljer därför att ratta den under hela SM-säsongen.

Sent under silly season som dundrade det till, en av landets största och snabbaste rallyprofiler berättade att han kommer till start i hela SM-säsongen, och med sig tar en än lika meriterad co-driver. Vi pratar om PG Andersson och Emil Axelsson i en WRC-Skoda.

– Jag har saknat rallyskogen, säger den tidigare VM-föraren och JVM-mästaren som i fjol satsade på rallycrossen.

– Det här blir galet kul, kontrar Emil som bland annat blivit WRC2-mästare och vunnit Asian Pacific med Pontus Tidemand sedan han åkte sist med P-G.

Annons

PG Andersson tillbaka i rallyskogen

Inför premiären har de båda vintertestat uppe på Anttila i norra Värmland och P-G är mycket nöjd med bilen efter testet:
– Det gick så in i helvete bra, skrattar han och fortsätter, det var skitkul och bilen fungerade väldigt bra.

Rallyt inleds med en publiksträcka på Gävletravet på fredagskvällen och då får vi första fingervisningen om VM-tempot sitter även om sträckan kanske mest påminner om rallycrossbanorna som PG härjat på i fjol.

– Den körs på travbanan och ser trång och trixig ut, avslutar P-G.

Annons