Daniel Röjsel fick experthjälp inför South Swedish Rally

Annons

I lördags körde Ford Ecoboost-teamet det sista testet inför helgens South Swedish Rally i Karlskrona. Fokus låg på väghållningen och på plats i Katrineholm var väghållningsproffset Micke Gustafsson.

Ecoboost-Fiestan fick smaka på grus för första gången i Aleknixen redan för två veckor sedan. Då blev det två mils körning i fullfartstempo och samtidigt som tävlingsdagen innehöll en del justeringar maskinellt.

Daniel Röjsel fick experthjälp inför SSR

Lördagens test, som kördes i Katrineholm, låg fokus på att reda ut en del frågetecken gällande bilens väghållning. Teamet tog experthjälp av TechPro med Mikael Gustafsson i spetsen för att få tips och råd med bilens fjädringsinställningar. Både Daniel och Nicklas fick en ordentlig genomkörare och i slutet av dagen hade Daniel en helt annat känsla för körningen i bilen.

Annons

Daniel Röjsel fick experthjälp inför SSR

-Efter de justeringar som Micke gjorde på bilen började den passa min körstil ännu bättre och vi lyckades reda ut stora frågetecken som funnits sedan vi började åka riktigt hårt i vintras. Bilen är fortfarande ny för oss och det gäller att köra smart i Karlskrona men utgångsläget känns mycket bra, säger Daniel.

Daniel Röjsel fick experthjälp inför SSR

South Swedish Rally i Karlskrona blir den längsta i mästerskapet i år med dryga 15 mil uppdelat på 12 sträckor som sträcker sig upp mot Emmabodaområdet. Rallyt brukar vara en tuff utmaning för teamen, något som Ford Ecoboost-ekipaget gärna tar sig an. Tävlingen startar på fredagkväll.

Annons