Fina sträcktider för Emil Bergkvist i Portugal

Nästan allt hände för Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg när de så när kom i mål i Rallye de Portugal. Bra sträcktider, punktering, fin avslutning men till slut fick de kasta in handduken på sista transporten med tekniska problem.

Starten på torsdagen i teamets Citroën DS3 R5 driven av J-Motorsport gick bra och de var med bland de absolut snabbaste i WRC2-fältet. Efter ytterligare tre dagar med bra sträcktider varvade med problem och strapatser som man kan råka utför under en tuff VM-deltävling fick duon tyvärr kasta in handduken på transporten från sista sträckan till slutmålet.

– Vi ska inte påstå att vi är nöjda med helgen, men vi tar med oss många positiva erfarenheter trots hur helgen fortlöp. Vi satte en bra tid på torsdagen och när väl allt stämde på söndagen var vi snabbaste privatbil på Power Stage och kunde visa att vi mycket väl hänger med de snabbaste i klassen

– Att vi sedan faktiskt har fått köra alla sträckor i rallyt och fått den erfarenheten är mycket värt för oss som team, berättar Emil Bergkvist efter helgens VM-äventyr.

Fina sträcktider för Emil Bergkvist i Portugal

Co-drivern Joakim Sjöberg var imponerad av sin närmaste kollegas ovilja att tappa modet. – Emil visade hela helgen en fantastisk kämpaglöd och vägrade låta motgångar stå i vår väg. Trots att vi inte hade någon position att köra för på söndagen så fortsatte Emil att pressa, testa inställningar och köra med målet att sätta bra sträcktider. Det är inte lätt i det läget vi befann oss i då.

Nästa planerade start för Emil och Joakim är Rally Poland som avgörs den första helgen i juli månad.