Guldchansen gick upp i rök för Jerker Axelsson

Efter fyra sträckor låg Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson på en stabil andraplats i årets femte deltävling i Rally-SM när de fick bryta tävlingen med en brand under bilen.

Under fredagskvällen startade Snapphanerallyt med två stycken specialsträckor på Garnisionen i Hässleholm inför storpublik och Jerker och Mattias startade tävlingen i ett tempo.

– Det började bra tycker jag, vi fick ju bruka begagnade däck på asfalten under första två sträckorna och det fungerade bra, förutom att jag drog på mig en smygpunktering under första sträckan, berättar Jerker.

Efter fredagens två sträckor låg Jerker och Mattias på andraplats efter oslagbara PG Andersson. Under lördagen startade tävlingen direkt med en 1 mil lång sträcka, nu var underlaget grus istället och Jerker var relativt nöjd med första sträckan.

– Vi fick inte till det riktigt hundraprocentigt och tappa lite väl mycket sekunder mot PG men med en bra marginal mot resterande kändes det ändå helt okej, fortsätter Jerker.

På den fjärde sträckan försvann sen den sista chansen på att kunna försvara SM-guldet. Med ett antal kilometer kvar av sträckan så började Jerker och Mattias känna röklukt i bilen och vid målet av sträckan märkte funktionärerna att det brann under bilen.

– Efter en snabb insats av funktionärerna i målet så var branden släckt. Det hade tagit sig i ett skydd under bilen så vi hade ganska tur i oturen ändå att den inte blev värre, berättar Jerker.

– Tyvärr så var det bara att kasta in handduken, tråkigt när vi ändå trots problemen på denna sträckan låg på en stabil andraplats i tävlingen, avslutar Jerker.

Tabell Rally-SM – Trimmat 4WD efter femav sju deltävlingar
1. Per-Gunnar Andersson, 134 poäng
2. Mats Jonsson, 69 poäng
3. Jerker Axelsson, 59 poäng