Tobias Svärd utmanar i Supercar Lites på Solvalla

Över halva säsongen är avklarad när Supercar Lites kommer till Solvalla 2-3 september. I den stenhårda talangklassen leder Thomas Bryntesson, men bara sex poäng bakom jagar regerande mästaren Tobias Brink. Bryntesson mot Brink kan bli en verklig höjdare på Solvallas nylagda bana.

Tobias Brink kommer till Stockholm med stigande formkurva och goda minnen från fjolårets framträdande på Solvalla. Det var nämligen på travovalen han säkrade titeln. Men för att Brink ska kunna utmana Bryntesson och ta över serieledningen krävs det en insats liknande den i Strängnäs där han stod som segrare. Tvekampen Bryntesson vs Brink är Lites-klassens stora följetong och det ska bli oerhört spännande att följa den fortsatta duellen på Solvalla.

Bakom Bryntesson och Brink i tabellen ligger Simon Olofsson trea i ”ingemansland”. Olofsson som varit framgångsrik i den internationella RX Lites- serien har haft det tufft på hemmaplan och är garanterat revanschsugen inför tävlingen i Stockholm. En förare i startfältet som känner till Solvalla extra mycket är Alexander Westlund, tionde man i tabellen. Westlund jobbar till vardags som grävmaskinist och har varit delaktig i byggandet av banan på Solvalla. En kunskap som Westlund hoppas ska ge extra fart under helgen.

– Firman har varit delaktig i Solvalla under flera år så det har blivit många timmars arbete på banan för att hjälpa till att få den färdig. Jag har faktiskt provat några svängar med grävaren och försökt hitta lite linjer, säger Westlund med ett skratt.

Totalt är 13 bilar anmälda till deltävlingen på Solvalla. Tre nya förare gör entré i startfältet där nygamle Viktor Johansson har de största förväntningarna på sig. Johansson tog en bronsmedalj i RallyX Lites i fjol och siktar på final direkt i återkomsten. Internationell krydda i fältet tillför lettländaren Vasily Gryazin, Gryazin har tidigare meriter från rallyskogen och gör en intressant start på Solvalla för SRT-teamet.

Den tredje föraren som gör säsongsdebut på Solvalla är folkracekungen Tobias Svärd. Med eget team som stöttats av ett antal företag och privatpersoner kommer Svärd till den kungliga huvudstaden för sin första sommartävling i en Lites-bil. Svärd kommer att ha många supporters på plats på Solvalla och målsättningen är att skynda långsamt i debuten.
– Jag hoppas på att hitta rätt känsla i bilen och kommer bara den så hoppas jag på ett bra resultat redan från start, säger Svärd inför återkomsten till RallyX Nordic.

RallyX-lites Solvalla

Fredag: Träning och kvalomgång 1-2

Lördag: Kvalomgång-3, semifinaler, finaler

Startlista RallyX-lites Solvalla
1.Simon Olofsson, Simon Olofsson RX
2.Alexander Westlund, Westlunds RX
3.Thomas Holmen, Holmen RX
4.Vasily Gryazin, SRT
5.Santosh Berggren, A Berggrens bilservice i Floby
6.William Nilsson, JC Raceteknik
7.Viktor Johansson, JC Raceteknik
8.Tobias Brink, Brink Motorsport
9.Thomas Bryntesson, JC Raceteknik
10.Tejas Hirani, OMSE
11.Jonathan Walfridson, Helmia Motorsport
12.Tobias Svärd, Svärd Motorsport
13.Joachim Hvaal, JC Raceteknik