Första föraren klar för Toyotas WRC-team

Annons

Teamchefen för TOYOTA GAZOO Racing WRC Team, den flerfaldige världsmästaren Tommi Mäkinen, har utsett sin första förare till 2017 års säsong. Det blir landsmannen Juho Hänninen.

– Det känns verkligen som en dröm som blir verklighet, säger den 35 årige blivande WRC-fabriksföraren Juho Hänninen.

161018_toyota_wrc-juha-hanninen

Efter ett år av tester och bland annat kört recce under årets alla deltävlingar, var det ingen suprise att den finske föraren tillsammans med sin codriver Kaj Lindström skulle för styrning av en av de japanska rallybilarna i TOYOTA GAZOO Racing WRC.

Annons

Teamchefen, rallylegenden och tillika fyrfaldige världsmästaren Tommi Mäkinen tyckte att det var et självklart val.

– Juho har hela tiden varit motiverad och involverad i utvecklingen av den nya bilen. Har har förstått att det är inga genvägar till framgång och att 2017 års säsong blir en lärosäsong. Han har en hel del erfarenhet från WRC och jag är säker på att eftersom han är den som varit med från början och utvecklat Yaris WRC så är han den föraren som kan bilen bäst, berättar Tommi.

Juho har tidigare i sin karriär tävlingar framgångsrikt för Skoda där han bland annat vann IRC under 2010. Efter det har han hunnit varit med och utvecklat Hyundais WRC-bil där han han med att köra sex deltävlingar i den koreanska rallyracern.

Kontraktet gäller för 1+1 år.

&

Annons