Pontus Tidemand leder WRC2 i Spanien

Annons

Fredagsetappen av Rally Spanien är avklarad och Pontus Tidemand leder WRC 2-klassen i sin SKODA Fabia R5.

Den spanska VM-deltävlingen inleddes med en kortare publiksträcka i Barcelona, där Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson var näst snabbast i regnet. Det blöta väglaget satte även sin prägel på fredagen, då grussträckorna blev rejält leriga och gav förarna en klurig uppgift. Pontus körde med en viss försiktighet för att undvika misstag och tidstapp, något som i slutändan visade sig vara rätt taktik. Efter att ha knappat in tid på ledaren Jan Kopecký under dagen, satte Pontus en kanontid på dagen sista sträcka och övertog därmed ledningen.

– Det känns såklart jättebra att vara i toppen fastän det inte har varit en perfekt dag där allt bara har flutit på. Vi har inte haft några problem men hade inte hundra procent rätt setup för det här underlaget. Vi tuggade på ändå och att sluta dagen i ledning var ett delmål. Morgondagen kommer att bli tuff, det är tre sekunder mellan oss och Kopecký och han är som allra starkast på asfalt. Men vi är absolut redo att utmana honom, säger Pontus.

Nu är Rally Spaniens grussträckor avklarade och under kvällsservicen anpassas bilarna för lördagen och söndagens asfaltsträckor. Sju sträckor är körda och 12 återstår av tävlingen.

Annons

Rally Spanien WRC 2 topp fem efter sträcka 7 av 19:
1. Pontus Tidemand 1:22:53.7
2. Jan Kopecky +3.0
3. Julien Maurin +1:23.6
4. Marius Aasen +2:45.1
5. Bernhard ten Brinke +6:07.3

Annons