Video – se Andreas Mikkelsens krasch på SS12

På det spanska VM-rallyts tolfte sträcka, efter lunchuppehållet på lördagen, kraschade Andreas Mikkelsen och codrivern Anders Jaeger med sin WRC-Polo. Duon var ok men den tyska rallybilen behöver kärlek.

Se film både inifrån och utifrån när den norska VM-duon Andreas Mikkelsen och Anders Jaeger kommer lite för långt ut i en snabb högersväng. Då möter de ett ”motorvägsräcke” som visserligen räddar de från att rulla ner bland träden i en ravin, men i stället skickar det upp bilen i luften.

Som tur var slutade det bara med plåtskador och en spektakulär rullning. Däremot så var det slutet på sista chansen för Mikkelsen att nå VM-titeln för i år.

”I pushed a bit too hard, we touched the Armco on the outside and it flipped us around. It’s pretty lucky that we are in one piece, berättar Andreas själv på wrc.com