Daniel Röjsel bakom ratten på en M-sport Ford Fiesta R5

Den 21-årige rallyföraren Daniel Röjsel hade ett hektiskt men inspirerande veckoslut med ett test för M-sport i England följt av landslagsuttagning på Bosön i Sverige.

I torsdags eftermiddag hoppade Daniel på flyget till England tillsammans med teamchefen och pappa Christer Steen, co-drivern Nicklas Edvardsson och Ford Sveriges motorsportrepresentant Johan Paananen. Resan gick till Manchester varifrån dom sedan bilade upp till VM-teamet, M-sport, några mil väst om Carisle i norra England. Teamet har haft många framgångar i Rally-VM med förare som bland annat Colin Mcrae, Mikko Hirvonen och Jarri-Matti Latvala. Daniel hade blivit inbjuden till att få testköra en Ford Fiesta R5 som körs i WRC2 och på högsta nivå i nationella mästesrkap. Testet genomfördes på ett flygfält några mil norr om teamets bas i Cockermouth och Daniel fick känsla för bilen direkt.

-Det här är något jag har väntat på länge. Jag har aldrig kört en fyrhjulsdriven rallybil förut och har bara kunnat föreställa mig känslan. Det var otroligt häftigt och kanske till och med något enklare att komma in i körningen än vad jag hade tänkt, säger Daniel.

Daniel fick beröm av M-sport för ett väl genomfört test och särskilt för sina inbromsningar där känslan fanns nästan omedelbart.

Direkt ifrån England flög de sedan hem till Sverige igen då Daniel skulle komma att vara med på uttagningen till juniorlandslaget i rally. Uttagningen hölls vid Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum på Bosön. Daniel fick tillsammans med tio av Sveriges främsta rallyjuniorer genomföra olika tester såväl fysiskt som psykiskt.
Vilka som kommer med i juniorlandslaget ska Bilsportförbundet avgöra innan årets slut.

-Det var intressant att få komma till Bosön och genomföra alla tester och samtidigt träffa alla andra rallyjuniorer och utbyta erfarenheter. Det känns som att jag gjorde bra ifrån mig och vi får helt enkelt se vad de erbjuder längre framöver, säger Daniel.

Daniel tillsammans med teamet jobbar just nu hårt att få alla bitar att falla på plats inför en fortsatt rallysatsning 2017 och än är det för tidigt att säga hur allt kommer att ta form.