Inför söndagens Rally Xplosion i Västerås

På söndag är det dags för finaltävlingen i 7klubbars AutoExperten Rallycup när Västerås MS bjuder in till en parallell rallysprint på Västerås Motorstadion. 70-talet ekipage är anmälda för att göra upp om tiondelar och viktiga poäng.

Rally Xplosion är tillbaka i tävlingskalendern igen och på söndag är deltagarna i 7klubbars AutoExperten Rrallycup som har sin finaltävling på Västerås Motorstadion. är den populära tävlingen tillbaka. Bland de 70-talet anmälda bilarna är den redan klara segraren i klassen 4WD, Michael Holmgren från Gnesta MK anmäld och detsamma gäller serietvåan Håkan Larsson från Taxinge MK. Till den duon kommer publiken också att få se och höra andra spännande deltagare i 4wd-klassen, bland annat Joachim Borg från Hofors MS i en WRC Cooper Mini och Tom Axelsson från Almunge MK i sin Audi Quattro.

Spännande i klassen 2wd för A-förare lär det också bli, då främst mellan Daniel Wall från MSK Kvarnvingarna och Jens Branteström från Rasbo MK, men där även Stefan Palmèr tävlandes för Fagersta MK vill vara i topp.

Bland B-förare 2wd får Gerhard Eklund från Örsundsbro MK och Andreas Grip från Järbo MK hållas som favoriter till de främsta placeringarna.

Det är bröderna Alarik Martin och Magnus från Örsundsbro MK som lagt beslag på platserna ett och två i den totala serien för C-förare 2wd, det skiljer elva poäng och ytterligare några poäng till trean Fritjof Vikström från MK Kopparberg så här blir det en spännande avslutning där vi får inte glömma bort Rasbos Lucas Branteström som kan överraska.

Nästa klass är VOC/ Grp N för A och B förare där har vi vinnaren av VOC Sommarserien och tvåan i Sverigeserien, Oskar Larsson från SMK Vingåker, som får hållas som segeraspirant i den här klassen, men nog kommer både Andreas Pettersson MSK Hammaren och Anders Wänn Borlänge MK att ge allt för en seger.

Seriens stora överraskning i klassen C-förare VOC/Grp N Andreas Hultström SMK Nyköping är redan klar mästare men vill säkert ta hem ytterligare en seger men får som ”vanligt” hårt motstånd från tvåan Daniel Frisk SMK Sala och denna gång också från Stefan Morèn Kolsva MS i en kvick Suzuki.

Det är inte avgjort i klassen för Grp E men Robin Granfors Eskilstuna MK har ett litet övertag på Johan Karlsson Katrineholms MK det skiljer fyra poäng till Robins fördel trea är Ricard Gelin från Gnesta MK som i sin tur skuggas av veteranen från SMK Södermanland Anders Ellner så riktigt säker på tredjeplatsen skall inte Gelin vara.

Nu ska vi ta en titt i anmälningslistan med deltagarna i klassen App. K där håller Anders Frisk SMK Sala ett försprång på sju poäng till K- J Lövgren Films MK med Lars ” Ludde” Davidsson Enköpings MK på en tredjeplats

Det har hårdnat till ordentligt i Ungdomsklassen, efter Nattkröken i Fagersta för ett par veckor sedan, David Dannevall från Värmdö MK leder fortfarande men Joakim Ellner-Landberg från SMK Södermanland och Pontus Florin från Eskilstuna MK är tio respektive elva poäng efter i sammandraget.

Nu ser vi fram emot en spännande avslutningen i årets AutoExperten Rallycup på Västerås Motorstadion en mycket publikvänlig bana där man kan se de tävlande på nära håll och heja fram sina favoriter. Första start är redan kl 09.00 på söndag och SMHI lovar kyligt med minusgrader men fint väder.