Hjulkalender 2016 – lucka 11: Historiska rallybilar i Klassikersprinten

Till den tredje advent och lucka nummer 11 kommer här filmklipp från när Skepptuna MK den 15 juni 2008 körde Klassikersprinten på och runt Ekbacken Motorsportstadion. Tio minuter med historiska rallybilar.

Solen sken över Ekbacken Motorstadion när Skepptuna MK arrangerade Klassikersprinten i samarbete med tidningen Klassiker. En fullmatad rally- och nostalgidag för bilfantaster som fick se rally, bakluckeloppis och en välbesökt tävling med många fina och välputsade bilar på även på besöksparkeringen.

Annons:

31 förare kom start för att köra den 2,5 kilometer långa slingan tre gånger varav de två bästa åken räknades. Kanske inte ett så stort startfält som arrangören hoppats på, men å andra sidan bjöd de bilar som kom till start på rallyunderhållning och tävlingen var klar vid 14.30 tiden.

Snabbast av alla blev en comebackande Torsten Andersson från MK Rimo som hade en hård fight med Katrineholms duktige Gunnar Fredriksson. Henrik Boivie från Almunge MK slog till och blev trea. Här finns ett 100 bilder stort bildreportage från Klassikersprinten 2008.

Missa inte heller Motorsport4sale Classic Rally 1 DVD från Motorsport4sale. En DVD med 80 minuter historiska och klassiska rallybilar. Den finns i webbshoppen på www.rallyfilm.se

Annons: