Hjulkalender 2016 – lucka 2: Håkan Lindh show

Annons

Bakom andra luckan gömmer sig en grön sladdande Volvo vars spacklade bakskärmar inte hans med att lackas. Det är Håkan Lindh bakom ratten och tävlingen är Torsdagsrallyt 2011.

Ni vet hur det är, man är på rally och det är över 100 bilar med. Alla kanske inte kör på maximum attack och det kan bli lite segt. Men så plötsligt så händer det, det kommer någon fartblind gasglad förare som kommer in i sväng på tröskelhäng och bara fortsätter som om det var med flit. Och fortsätter med samma attack på nästa sträcka och sväng.

Några tröskelhäng blir det sällan i Ekebygropen i Eskilstuna, men väl breställ, tvåhjulingar och hängande blinkers. Och det var vad Håkan Lindh bjöd på när Eskilstuna MK arrangerade Kvällsrallyt en skön sommarkväll. Det tog ett tag innan publiken var med på noterna och förstod att det här vad körstilen, sen vart det busvisslingar, applåder och vrål från läktarhåll.

Notera den spacklade men ej målade bakskärmen som efter två åk fick sin förklaring varför den inte lackats innan tävlingen.

Annons

Fotografer är Benny Persson och Niclas Åkerström.

Här har ni lucka nummer två i 2016 års hjulkalender på Motorsport4sale – det perfekta fredagsmyset.

Annons