Hjulkalender 2016 – lucka 20: Julgransplundring i Länsirannikon Ralli 2007

Nu är vi framme vid lucka nummer 20 i Motorsport4sale Hjulkalender och vi tar en avstickare österut till Finland och finalen av den finska F-cupen, Länsirannikon Ralli, i skogarna utanför Åbo. Här är det film från Pär Eriksson.

Att få uppleva en finaltävling i F-cupen en mustig höstdag i oktober borde varje rallylover få uppleva minst en gång i livet. Det är en chansning när man bokar båtbiljett och hytt veckorna före, det kan bli 0-gradigt och strålande sol med perfekta förhållanden för förare och fotografer. Men det kan också blir 2-3 grader, snålblåst och regn som inte gör upplevelsen mindre, bara lite immigare för fotografer och tävlande genom optik och vindrutor.

Annons:

Länsirannikon Ralli 2007

Här ar vi en upplaga av den senare varianten, höstrusk och rallymys när Turun UA hade förlagt start och mål vid Hotellet Holiday Club Caribia i centrala hamnstaden Åbo. Deltagarna fick köra en 213 kilometer lång bana med sju stycken varierande specialsträckor öster om Åbo som tillsammans mätte 68 km. De sista kilometrarna på Ek2 gick på asfalt hela vägen genom målskyltarna.Lite över 180 bilar var anmälda till tävlingen som kördes under gråa och regntunga skyar som då och då släppte ner regn på alla finska och svenska rallyfantaster på och runt sträckorna.

Länsirannikon Ralli 2007

I klassen för Seniorer var Micael Sjöberg från PadMU värst med sin sanslösa BMW M3 och tog hem totalsegern med 16 sekunder före Starletföraren Samuli Nevä från PaiUA.

Här har ni ett stort bildreportage från Länsirannikon Ralli 2007 på vår arkivsajt.

Länsirannikon Ralli 2007

 

Annons: