Hjulkalender 2016 – lucka 21: Äkta däckskrik från Mineraljakten i Sala

Så här på de mörkaste dagarna på året kan man få bli påmind om att snart vänder det och blir vår igen. Här ett häftigt filmklipp från SMK Salas tävling Mineraljakten den 24 april 2005. Man får känslan av ljuset, knopparna på träden, solen som värmen och …. ja, sladdande rallybilar i början på sommarsäsongen, kanske den bästa tiden på året.

Nu snackar vi äkta däckskrik, inte något fjompigt pålagt i en Hollywoodrulle. Nä, de är svarta sträcken är på riktigt när SMK Sala var värd för 2005 års första deltävling av 7-klubbars med deras då traditionsenliga tävling Mineraljakten.

Annons:

Mineraljakten 2005

Sträckan, som kördes tre gånger, var 1700 meter lång och bestod av 80% asfalt och 20% grus. De två bästa tiderna räknades samman till en total sluttid.

Mineraljakten 2005

Ett 40-tal bilar kom till start vilket kanske var lite klent, men de bjöd publiken på desto mer dramatik, sladdar och häftig bilkörning. Totalsnabbast blev SMK Uppsalas Dan Jurå före Enköpings Lars Davidsson och SMK Köpings C-förare Daniel Nilsson. Ni kan läsa hela reportaget från Mineraljakten 2005 här.

 

Annons: