Hjulkalender 2016 – lucka 23: Brutala bilar från Berg Cup Osnabrück 2007

Nu är det dan före dan och här kommer en riktig uppesittarkvällsfilm från alperna, motorversionen av Sound of Music kan man säga. Skruva upp volymen och hör och se när de breddade och ylande bilarna tar sig upp för backen i Osnabrück.

Tävlingsformen Backtävling tillhör de äldsta formerna av biltävlingar och det finns flera legendariska tävlingar, backar och mästerskap, från Pikes Peak i amerikanska Colorado till Röforsloppet. När det gäller mästerskap är nog Berg Cup kanske den mest mytomspunna, en serie som körs i alpländerna på asfalt med allt från gamla DTM-bilar, vråltrimmade ”tvålkoppar, Formel-bilar och små Polos med aerodynamik från typ NASA.

Annons:

Här kommer ett klipp signerat Andreas Peters som var på plats i Osnabrück sommaren 2007. Det är nästan 15 minuter med fantastiska tävlingsbilar som låter lika bra som de är snygga. Så lägg lutfisken i blöt, koppla av från julstressen en kvart och låt dig förföras av alla möjliga tävlingsekipage.

 

Annons: