Hjulkalender – lucka 18: WRC Over the Limit i Rally Norway 2007

Annons

Året var 2007 och den VM-eliten besökte bröderna Solbergs hemmavägar i Norge för att göra upp om VM-poäng när Rally Norway avgjordes. En vintertävling där det bombades en del i snövallarna, vilket ni får se på filmen.

Under 00-talet var det dubbellycka för svenska och norska rallyfantaster då det kördes dubbla VM-rallyn inom bilavstånd under vintern med dubbla chanser att se världens bästa rallyförare. 2007 kom 74 ekipage till start i Rally Norway, som avgjordes den 16-18 februari med start och mål i Hamar.

Det blev nästan en Solberg-triumf, Henning visade att storebror går först med sin tredjeplats i Forden medans lillebror Petter var 16,5 sekunder efter. Istället blev det en finsk dubbel i topp genom Mikko Hirvonens seger med 9,5 sekunder före teamkompisen Marcus Grönholm.

Det var många blågula bilar till start där Daniel Carlsson i sin Citroën Xsara blev bäste svensk med sin sjundeplats. Elva totalt och snabbaste GruppN-bil blev Patrik Flodin som då slog igenom och gjorde sig ett namn över hela rallyvärlden. Snabbaste 2wd blev Suzukis PG Andersson som det här året blev världsmästare när han körde hem FIA Junior World Rally Championship.

Annons

Rally Norway 2007

Här finns ett maxat bildreportage från Rally Norway 2007 för den lässugne.

Annons