Mads Østberg gjort klart med WRC-styrning för 2017

Vi är många som väntat med spänning på vad Mads Østberg ska köra under 2017 års säsong, och nu bekräftar han själv på sin Facebook-sida att han har klart att köra de flesta VM-rallyn under 2017 med i en WRC-bil av den nya generationen.

Den 29-årige norske rallystjärnan som debuterade i Rally-VM redan som tonåring i 2006 års Rally Sweden och som senaste säsongen kört för M-sport i en Ford Fiesta RS WRC har nu gjort klart med fortsatt tävlande i den största VM-klassen.

Mads Østberg gjort klart med WRC-styrning för 2017

På sin Facebook-sida skriver Mads till alla sina fans att de (vi) kan se fram emot att få se honom köra en 2017-års preppad WRC-bil i del allra flesta deltävlingarna, samt att Mads och teamet runt honom jobbar på att köra flera tävlingar även utan för WRC-kalendern.

Totalt har Mads Østberg kört 103 VM-deltävlingar genom karriären med en totalseger, Portugal 2012. Men 16 pallplatser och 57 sträcksegrar visar han tillhör de snabbaste i VM och är en etablerad förare i VM.

En tidig julklapp för alla Østberg-fans världen över med andra ord, och nu kan vi spekulera över vad det är för bil Mads kommer att köra. Blir det en Ford eller kanske blir det en Polo som det ryktas om kommer att köras under ”privatteam-flagg” under nästa säsong?

ANNONS:

Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2016, den perfekta julklappen till din rallykompis eller dig själv. Beställ nu för leverans innan jul: Beställ Rallyfilm 2016 här