Audi Sport satsar på Mattias Ekströms team EKS

I dag blev det klart – AUDI AG kommer att stötta Mattias Ekströms fortsatta satsning på team EKS i rallycross under 2017. Det innebär att Audi Sport utöver engagemanget i Formula E och DTM även går in i FIA World Rallycross Championship (World RX). Mattias Ekström kommer därmed att tävla i både DTM och FIA World RX 2017.

Det blev inget Jerringspriset den här gången heller för Mattias Ekström som slutade på en sjätte plats i omröstningen, precis utanför finalen. Men med många tusen röster i ryggen i år kan nu Mattias Ekström få chansen även nästa år.

Mattias som varit fabriksförare för Audi i DTM under många år, startade 2014 sitt eget team EKS och lyckades på bara tre år bygga ett toppteam inom den internationella rallycrossen. 2016 vann Mattias Ekström och EKS både förar- och teammästerskapet i VM med sin Audi S1 EKS RX Quattro, något som både uppmärksammades och uppskattades av Audi Sport.

– Vi insåg att det kommer att bli allt tuffare för EKS att fortsätta på egen hand mot fabriksteamen, så vi valde att öka vårt engagemang i World RX, förklarar Dieter Gass, chef för Audi Motorsport om deras satsning.

Audi Sport satsar på Mattias Ekströms team EKS

Mattias Ekström känner att hans satsning på teamet bekräftats:
– Under de här tre åren har vi fått bygga upp mycket, samlat viktiga erfarenheter och satt nya standarder med EKS. Men det var också tydligt att vi behöver stöttning för att kunna fortsätta på den här nivån i framtiden. Att EKS nu får fabriksbackning av Audi gör mig otroligt glad. Jag är övertygad om att rallycross har en framtid, även när det gäller möjligheterna till elektrifiering, berättar Mattias själv.

Även om EKS redan tidigare hade tillgång till leverantörer och partners till Audi Sport, så kommer nu den fortsatta tekniska utvecklingen av den fyrhjulsdrivna Audi S1 EKS RX quattro ske med stöttning av motorsportavdelningen inom Audi.

Audi Sport satsar på Mattias Ekströms team EKS

Vid sidan den fabriksstöttade satsningen i FIA World Rallycross Championship så kommer Ekström även att fortsätta som Audi-förare i DTM. 2017 blir den 17:e säsongen för Ekström.

– Jag har bra förutsättningar i DTM och skulle vilja bli DTM-mästare för tredje gången, avslutar titelvinnaren från mästerskapen 2004 och 2007.

Vi håller tummarna och Mattias är säkerligen med i nästa års omröstning till Radiosportens Jerringspris.