Daniel Röjsel visade toppform i norska mästerskapet

I lördags gjorde Daniel Röjsel säsongspremiär i tävlingssammanhang när han debuterade i det Norska Mästerskapet i Sigdalsrallyt. Efter en immig start på den första specialsträckan satte EcoBoost-Forden fina sträcktider rallyt ut.

Cirka 10 mil SS uppdelat på 7 sträckor skulle avgöra Sigdalsrallyt på isiga vägar längs bergen. Över 70 ekipage startade tävlingen som också var den första deltävlingen i mästerskapet.

Ford Sverige-uppbackade Daniel Röjsel tillsammans med co-drivern Nicklas Edvardsson kom till start som ett av två helsvenska ekipage, körandes den Ford Fiesta R2t EcoBoost som de tog ett J-SM brons med 2016.

Deras plan var att få prova på en annan konkurrens än vad de är vana vid i Sverige och vägar som visade sig vara väldigt tekniskt krävande.

Imma på rutan satte stopp på SS1
Känslan var bra efter rekognoseringen av sträckorna och ekipaget såg fram emot starten av tävlingen. Tyvärr försvann förhoppningarna om ett bra slutresultat redan på SS1 då kraftig imma på rutorna gjorde att de tvingades stanna på sträckan. Totalt tappade de cirka fyra minuter då de också ha kommit försent till SS2 efter att ha försökt laga felet, som visade sig vara värmepaketet.

Sedan följde sträcksegrar
Resten av tävlingen gick desto bättre. Bilen fungerade klockrent och Daniel kunde köra sig till sträckseger efter sträckseger i klassen och sågs även bland topp tio i totalen på vissa sträckor. Utan några förararmisstag och med en suverän läsning av noterna från Nicklas var det ett glatt ekipage som tog målflagg efter nästan 10 mil utmanande sträckor.

-Riktigt häftiga vägar att köra på bland bergen och även tekniskt utmanande. Nu har vi fått ett kvitto på ett tempot finns och vi fick bra uppmärksamhet bland media i Norge. Att vinna 6 av 7 sträckor i klassen visar att vi är att räkna med i framtiden, säger en nöjd Daniel.

Röjsel visade toppform i Norska MästerskapetNästa stopp för Ford Sverige-teamet blir i Söderhamn den 4-5 februari då premiären i det Svenska Mästerskapet, Rally-SM, går av stapeln. Då börjar 2017 års säsong på riktigt för Daniel och Nicklas.