Här är nya Ford Fiesta R5 Evo2

Efter 199 stycken framgångsrika R5-Fiestor världen över så blev det jubilerande 200:e exemplaret av en slump den nya generationens Fiesta R5 med tillägget Evo2. Det berättar M-sport samtidigt som de visar upp den nya bilen på Autosport International Show.

M-sport lägger inte alla ägg i samma korg. Samtidigt som teamet tagit fram deras nya WRC-Fiesta för 2017 års säsong och signat självaste regerande världsmästaren Sébastien Ogier har det brittiska teamet utvecklat Evo2-versionen av deras makalöst framgångsrika och populära Ford Fiesta R5.

Bara under 2016 har de populära R5-Fordarna från M-sport kört in 159 totalsegrar i 29 olika länder. För att hedra den första R5-Fiestan från Ford så visas den nya Evo2 tillika 200-jubilerande i samma röda och gråa färgskala som när den gjorde debut i 2013 års upplaga av Rally Ypres.

Premiären i tävlingsskogen väntas bli under våren 2017 och M-sport har valt att fokusera på motoregenskaperna, såväl effekt som vrid. Mer detaljer kommer allt eftersom under vintern och våren.

Malcom Wilson, på engelska, om den nya Forden.

– We’re continually developing our products. Our design team rarely rest on their laurels and are constantly looking to extract further performance from all of our products. We’re dedicated to providing our customers with the most competitive package and these recent findings certainly warranted an upgrade.

– There is no doubting that the Fiesta R5 is a great car and our most successful global rally car to date. Back in 2013, we never imagined that we would have 200 cars competing around the globe, but that just goes to show what a success it has become – a fact mirrored in some of the statistics we have seen over the past year alone.

– I fully believe that the Fiesta is one of the best R5s on the market, and we believe that this latest evolution is set to confirm that. We’ve seen some fantastic results from a whole range of championships, and we hope to continue that moving forward.”

 

Ford Fiesta R5 Evo2

Ford Fiesta R5 Evo2

Ford Fiesta R5 Evo2