Ogier pressade WRC-Fiestan över gränsen och behövde hjälp upp ur diket

Det var inte många dagar sedan bilder på en WRC-Yaris utan kofångare cirkulerade efter att Latvala testat gränserna. Men nu verkar det som regerande världsmästaren Sebastien Ogier toppar listan på tillbucklade WRC2017-bilar efter ett test inför stundande Monte Carlo-rallyt.

”Även den bäste kan fela” eller ”Ett dåligt genrep ger en bra premiär” är kanske ordspråk som gäller efter den här lilla filmen. Den är från tidigare i veckan efter att Sebastien Ogier hållt hårt in i en högersväng där snö och is på asfalten skickade ut den vita Forden av vägen.

På filmen får ni höra hur en varvande WRC-bil av 2017 års modell låter när man baxar upp den ur diket. Som tur var rapporterades inga skador på besättningen. I stället gjordes ett imponerade jobb av M-sport och Forden var tillbaka ut på teststräckan efter ett tag, skriver fotografen på Youtube-kanalen EXTREME INEAMM som även har film på när Pontus Tidemand testar inför VM-premiären.

Spänningen och pulsen stiger, den 19 januari drar Rally-VM 2017 igång när Monte Carlo-rallyt startar. M-sport med sin satsning på den fyrfaldige världsmästaren Ogier tillsammans med Ott Tänak får räknas till favoriterna, om än med lite underdog-läge.