Elias Lundberg med team är redo för årets första tävling

Annons

Nu till helgen är det dags för första deltävlingen i Rally-SM och det blir debut för den 18-åriga landslagsföraren Elias Lundberg med Co-driver Jim Hjerpe med teamets nya bil, en Peugeot 208 R2.

SM-premiären i Söderhamn blir även den första tävlingen i en framhjulsdriven bil, en Peugeot 208 R2, och det blir årets första framträdande för Elias.

– Efter 6 månaders uppehåll från en tävling bakom ratten ser jag verkligen fram emot att tävla igen. Men jag har en bit kvar innan jag känner mig hemma i framhjulsdrivet och helgen bjuder på extrem tuff konkurrens, säger Elias inför starten i Junior-SM på lördag.

SM-tävlingen äger rum under SM-veckan i Söderhamn och kommer att köras under lördag och söndag. På lördag kör alla om poäng i Rally-SM och samtidigt kvalar de tävlande till den tv-sända SM-sprinten som avgörs på söndagen.

Annons

Elias Lundberg

– Vi räknar alltså inte med någon framskjuten placering, utan vi ska se till att ha kul och förhoppningsvis hitta någon känsla för bilen, avslutar Elias som tillsammans med Jim sin co-driver Jim Hjerpe har startnummer 7 på bilen i helgen.

Tidigare i vintras vart det även klart att Elias blir en STAR-förare med uppbackning under säsongen på sikte på internationella starter.

Annons