Pontus Tidemand flyger fram i Rally Sweden

Pontus Tidemand fortsätter briljera i den svenska deltävlingen i rally-VM. Efter lördagens sträckor har han utökat sitt övertag och inför den sista tävlingsdagen har han en minut och 16 sekunders försprång.

– Jag tycker vi har haft bra kontroll på läget idag, summerar Pontus. Vägarna är fantastiska och publiken hejar på så man känner stödet ända in i bilen, en helt otrolig känsla. Vargåsen är min favorit, det är den häftigaste sträckan att köra så där laddar man på lite extra.

Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson dominerade med fem sträckvinster på de sex sträckor som kördes på kända Värmländska rallyvägar med publiktoppen på det legendariska Colins Crest och avslutande superspecial i Karlstad. Distansen till motståndarna har ökat med en halvminut under dagen och den värmländska duon har kört till sig en ännu bekvämare ledning.

– Vi har dundrat på i rätt bra fart men det gör de andra också så luckan behöver vi som säkerhetsnät. Det är trots allt tre sträckor kvar och man ska inte ta något för givet. Skulle vi slå av för mycket på tempot kan misstagen komma. Vi får hålla balansen och lita på känslan för att kunna ro hem det här imorgon, säger Pontus.

Söndagens schema innehåller två varv på Likenässträckan och avslutar gör Torsbysträckan som även kördes på fredagskvällen.

Rally Swedens WRC 2-klass efter SS15:
1. Pontus Tidemand (SWE) 2:11:36.0
2. Teemu Suninen (FIN) +1:16.2
3. Ole Christian Veiby (NOR) +1:21.5
4. Eric Camilli (FRA) +2:50.5
5. Gus Greensmith (GBR) +4:37.2