Pontus Tidemand leder WRC2 i Rally Sweden 2017

SKODA-föraren Pontus Tidemand gör sin bästa Rally Sweden-fredag när han radar upp sträcksegrar och kopplar grepp om WRC 2-ledningen.

Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson jobbade sig stegvis in i den rätta känslan under Rally Swedens första hellånga dag. Strax före serviceuppehållet mitt på dagen tog de täten i WRC 2-klassen och med fem sträcksegrar på de sju sträckorna utökade de successivt ledningen. Efter dagens sista prövning har de ett övertag på dryga 45 sekunder.

– Vi körde efter känslan istället för att gå på för hårt direkt eftersom det är då misstagen lätt kommer och det ville vi till varje pris undvika, berättar Pontus. Det blev bättre för varje sträcka och vi kunde följa planen.

Inför dagens två sista sträckor bytte de till nya däck, något som visade sig vara en bra strategi.

– Det skulle bli isigt, det visste vi, och med nya däck fick vi bra grepp och kunde trycka på lite, säger Pontus. Nu har vi en bra ledning och det känns riktigt bra men det betyder inte att vi kan slappna av. Det är fortfarande mycket rally kvar och många snabba förare så nu är det inget annat än full fokus som gäller imorgon.

Under lördagen väntar klassiska sträckor kring Hagfors, bland annat den omåttligt populära Vargåsen med Colin’s Crest.

Rally Swedens WRC 2-klass efter SS8:
1. Pontus Tidemand (SWE) 1:20:48.9
2. Teemu Suninen (FIN) +45.1
3. Ole Christian Veiby (NOR) +58.8
4. Eric Camilli (FRA) +2:02.8
5. Gus Greensmith (GBR) +2:31.3