Succé för Jacob och Stefan i SM-premiären

Den regerande mästaren i JSM Otrimmat 2wd, Jacob Jansson, steppade till den här säsongen upp till Otrimmat 4wd med seniorerna. Och segertåget fortsatte i Söderhamn och premiären av årets Rally-SM där resultatet blev över förväntan för duon.


Jacob Jansson
från MK Kopparberg bytte från framhjulsdriven Ford Fiesta till fyrhjulsdriven Mitsubishi till årets säsong, och det visade sig gå lika bra när helgens SM-premiär summeras.

– Vi kom in i tävlingen med en ovisshet hur vi skulle ligga till, känslan i bilen var inte helt 100 och vi hade inte fått några tävlingsmil mot konkurrenter, berättar Jacob som inför SM-premiären just poängterade bristen av erfarenhet i den nya bilen.

SM-deltävling nummer 1 i Rally-SM 2017 skulle avgöras på en sju kilometer lång specialsträcka som skulle gå två gånger där båda vändorna räknades.

– Det visade sig omgående att tempot fanns, då vi efter första vändan var tvåa totalt och ledde klassen med hela 18 sekunder. Vi körde säkert och rundade stenarna vi såg den första vändan för att inte köra punktering, då vi var klara för söndagens final, berättar Jacob.

Jacob Jansson

– När vi kom i mål visade sig att vi hade vunnit tävlingen totalt, helt otrolig känsla att vinna över wrc bilar och R5or med våran Mitsubishi, summerar Jacob SM-premiären som slutade med en totalseger!

Söndagens SM-sprint avgjordes på en fyra kilometer lång sträcka med först två kvalåk sedan två finalåk.

– Vi kvalade in som trea till finalerna, en plats vi slutade på efter särskiljning med hemmaåkaren Niklas Hägg. Vi hade hoppas att ta oss vidare till söndagens åkning, men att det skulle gå så här bra det trodde jag inte, men det är ett kvitto på att vi har kommit in i bilen bra, så nu laddar vi om för nästa deltävling som går i Östersund den 24-25 Februari, avslutar Jacob.