Kris Meekes och Paul Nagles galna avslutning av Rally Mexico 2017

Snacka om att göra det lite onödigt spännande … Kris Meeke har tappat två potentiella topplaceringar i inledningen i årets Rally-VM. Men i ledning med över halvminuten med bara några kurvor kvar av Rally Mexico 2017 kunde väl inget hända … eller? Eh, jo…

Det var nog många rallyfans världen över som satte andan i halsen eller skrek rakt ut när Kris Meeke och Paul Nagle for rätt av vägen med bara några kurvor från segern i det mexikanska VM-Rallyt. Men den här gången slutade det lyckligt på alla sätt och vis.

För oss som såg livesändningen på WRC.com såg det först riktigt läskigt ut när den franska VM-bilen första studsade till över ett slag och sen for av vägen sidledes i hög fart. Och när onboard-kameran ”rullade i flera varv” trodde man först att kraschen var ett faktum.

För några sekunder for det också några rysningar genom ryggraden på undertecknad med tanke på de stora publikskaror som befanns sig längs de avslutade kilometerna av sträckan. Vart tog bilen vägen? Stod det folk där också? Hur långt rullade bilen?

Men det var bara kameran som gjorde en rullning, ledarduon höll sig på hjulen och lyckades missa några parkerade bilar. Efter något extravarv på publikparkeringen hittade de upp på vägen igen och de kunde ta sig i mål som segrare av Rally Mexico 2017. Någon minut senare kunde en synbart tagen och kanske lite chockad Kris Meeke kliva ur bilen och upp på taket.

Kanske blir det här vändningen för Meeke och Nagle och att det nu är slut på de onödiga avåkningarna?

För övrigt – att parkera sin bil i yttern vid en sjysst sväng i rallyskogen borde gå som anstiftan till försäkringsbedrägeri?